Ką valgyti po 40-ies?

Bėgant metams mūsų organizmui vis sunkiau tampa kovoti su įvairiomis ligomis, palaikyti sveiką medžiagų apykaitą ir riebalų balansą. Vis dėlto keturiasdešimtas gimtadienis nėra galutinis nuosprendis, tačiau verta būti dėmesingiems ką valgome po 40-ies. Žinoma, svorio reguliavimas ir geros savijautos palaikymas gali pareikalauti daugiau pastangų nei būnant dvidešimties, tačiau tinkamai koreguojant savo mitybą įmanoma pasiekti puikių rezultatų.

Kaip išlaikyti jaunatviškumą?

Gerą savijautą, puikią sveikatą ir jaunatvišką išvaizdą palaikyti padės produktai, turintys daug vitaminų ir pasižymintys puikia maistine verte. Mitybą praturtins vadinamieji superproduktai, kurie yra tikros vitaminų ir mineralų bombos. Jie padės ne tik jaustis, bet ir atrodyti puikiai, nes užtikrins reikalingų medžiagų balansą organizme.

Taip pat svarbu atsisakyti nesveiko, riebaus ir greito maisto ar bent jau stengtis jo vengti. Tai maistine prasme menkaverčiai produktai, kurie suteikia daug kalorijų, bet mažai naudos organizmui. Be to, jie dažnai yra sunkiai virškinami, todėl organizmas apkraunamas ir jaučiamės apsunkę. Pasimėgavimą mėsainiu dešimteriopai atpirks sveikas daržovių kokteilis ar saujelė riešutų. Rūpinkitės savo kūnu ir jis jums atsidėkos!

Kokius produktus įtraukti į valgiaraštį?

Vyresniam organizmui labai reikia baltymų, todėl rinkitės lašišą, augalinį pieną, kiaušinius, avokadą, brokolius. Tai kasdieniai produktai, kurie sulaukus keturiasdešimties turėtų būtinai atsirasti dienos meniu. Iš daržovių itin naudingi špinatai, kuriose gausu vitamino E, morkos, avinžirniai, svogūnai, žalios salotos. Šie produktai yra natūralus vitaminų šaltinis. Daržovių patiekalai yra lengvai virškinami ir mažai kaloringi, todėl jie visada tiks norint palaikyti tinkamą svorį.

Iš vaisių rekomenduojami obuoliai, kuriuose esančios medžiagos apsaugo nuo koronarinių ligų rizikos. Rekomenduojama kasdien suvalgyti po vieną obuolį. Taip pat naudingų savybių turi arbūzai, vynuogės, iš uogų – avietės ir šilauogės. Mitybą praturtins ir tokie superproduktai kaip alyvuogių aliejus, chia sėklos, spirulina. Tai ne tik itin vertingi, bet ir medžiagų apykaitą skatinantys bei gerinantys produktai.

O skonis svarbu? Žinoma! Be to, prieskoniuose slypi daug naudingų medžiagų. Drąsiai gardinkite savo patiekalus ciberžole, cinamonu, juodaisiais pipirais, moliūgų sėklomis, česnaku. Taip ne tik išgausite puikų skonį, bet ir suteiksite organizmui reikalingų medžiagų.

 

Bendraukime Facebook ir Instagram.